MyInfoVitamin

Supplemen Bantu Kempiskan Perut Buncit, Berangin Kembung dan Gastrik

Kebelakangan ini, saya menerima banyak pertanyaan tentang vitamin apakah yang sesuai untuk menangani masalah perut buncit.  Tak kiralah baik lelaki ataupun wanita, rata-rata ramai yang ada masalah ini. Untuk kaum wanita, biasanya selepas melahirkan anak. Manakala bagi lelaki pula apabila sudah meningkat usia (ada yang kata lelaki yang perut buncit ni seksi ..eh betul ke ? 😀 )

Sebenarnya, masalah perut buncit ini berkaitan dengan sistem penghadaman kita. Semua benda yang masuk ke mulut akan diproses diperut. Jika pencernaan tidak berlaku dengan sempurna, ia tentunya akan memberi kesan kepada tubuh kita yang seterusnya akan mengundang pula pelbagai penyakit.

Jika sistem penghadaman tidak sihat,  kita akan dapati yang badan kita akan mengalami simpton dibawah :-

  • sembelit
  • mulut berbau
  • badan berbau
  • mengidam makanan
  • perut berangin dan kembung
  • penambahan berat badan
  • perut buncit
  • masalah penghadaman
  • sistem imun yang lemah

Malah yang lebih teruk boleh membawa kepada kanser usur !

Sebelumnya ianya menjadi bertambah parah, ada eloknya kita berbuat sesuatu. Dengan penggunaan Set Shaklee Digestive Health secara konsisten, ia dapat membantu meningkatkan kesihatan sistem penghadaman untuk kekal sihat. Ada 4 komponen penting dalam set ini.

Set-Perut-Slim-Vitamin-Perut-Buncit-Kembung-Gastrik-Berangin

Set Perut Slim untuk Perut Buncit, Berangin, kembung dan Gastrik

Peppermint-Gingger Plus adalah gabungan halia, daun pudina dan beberapa herba lain untuk mencegah loya, gastrik, mabuk, sendawa dan masalah penghadaman.   Ia juga digunakan untuk  membuang angin dalam perut dan badan. Supplemen ini juga boleh didapati dalam Set Morning Sickness untuk alahan ibu mengandung ( Baca lanjut mengenai Peppermint-Ginger Plus )

Herb-lax diperbuat daripada daun senna untuk membantu melawaskan pembuangan secara lembut dan mencuci usus daripada kotoran yang melekat di dindingnya sekian lama. Ia membantu mengempiskan perut dan memberi kepejalan pada perut. Sekaligus menghalang perut daripada menggeleber dan kendur. (Baca lanjut mengenai Herb-lax)

Alfalfa pula bertindak menyingkirkan lemak dan kolesterol. Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, pedih perut, gastrik, hepatitis dan sembelit. ( Baca lanjut mengenai Alfalfa disini )

ESP adalah protin soya berkualiti tinggi yang dapat membantu menganjalkan dan memejalkan kembali otot. Jadi, perut yang buncit tadi akan mendapat manfaat daripadanya. Ia juga dapat membantu masalah gastrik jika diambil secara berterusan selain memperbaiki masalah rambut seperti beruban, rambut gugur, membaiki pigmentasi, kedutan dan kesan tua. ( Baca lanjut mengenai ESP disini )

Jadi pada mereka yang ada masalah yang saya sebutkan diatas tadi, jangan tunggu lagi. Boleh berikhtar dengan Set Shaklee Digestive Health ini daripada saya bersama dengan konsultasi yang betul tentang cara penggunaannya. Pastikan juga beli daripada pengedar Shaklee yang sah untuk memastikan hak ekslusif anda sebagai pengguna vitamin Shaklee terjaga.

Anda juga boleh beli pada harga jimat 20-30% seumur hidup dengan menyertai keahlian Shaklee. Hubungi saya untuk info lanjut.

Pertanyaan ? Hubungi Kami sekarang !

WhatApps/SMS: 010-545 0225 
Shaklee ID: 864927 
Email: myinfovitamin@gmail.com
Pengedar Sah Shaklee Bukit Beruntung, Rasa, Rawang dan KL (Jln Sultan Ismail).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge