MyInfoVitamin

Set Kesuburan Shaklee Bajet Untuk Suami Isteri. Berapa RM ?

Set Kesuburan Shaklee macam yang pernah saya terangkan sebelum ini ada 3 jenis kan. Ada yang lengkap dan optimum, set medium dan set asas. Hari ini, entry khas untuk set asas atau Set Budget Kesuburan Shaklee saja. Kita nak fokuskan lebih kepada set ini sebab saya banyak terima emel, sms, whatapps dan call  tentang set ini. Saya faham bukan semua orang mampu nak bayar mahal-mahal untuk suplemenkan, jadi apa salahnya kita cuba sikit-sikit dulu, macam Set Asas Kesuburan Shaklee ni. Ok jom kita pergi satu persatu baca lagi..

Set Kesuburan Bajet Shaklee Untuk Isteri. 

Set kesuburan untuk isteri atau wanita ini ada dua produk yang utama iaitu GLA dan B-Complex. Kenapa GLA dan B-Complex ?  GLA Complex sangat baik diamalkan oleh wanita dan para isteri.  Terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur atau sakit sebelum haid (PMS). Kalau haid tak betul, macam mana nak mengandung kan? jadi GLA ini berfungsi untuk membetulkan hormon kesuburan si isteri dulu. Dalam masa yang sama juga, GLA (Gamma Linolenic Acid) ini dapat bantu isteri menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus). Mukus ini berfungsi untuk melindungi dan memudahkan sperma berenang ke ovum dengan lancarnya. Ia juga menyediakan medium yang subur untuk beberapa jangkamasa yang agak lama iaitu 4-5 hari yang sekaligus memberi peluang untuk si isteri hamil walaupun seks dilakukan selepas waktu subur. GLA ni macam EPO (Evening Primrose Oil, dalam EPO pun ada GLA)  tapi bezanya yang GLA Complex Shaklee ini dihasilkan daripada borage yang mengandungi lebih 2 kali ganda GLA dalam EPO dan 3 kali ganda berkesan dari EPO biasa di pasaran. Lagi pula ia ada minyak sunflower dan vitamin E yang meningkatkan keberkesanannya. Jadi GLA ini memang sangat “powerful”

B Complex pula mengandungi semua jenis vitamin B di dalamnya termasuklah asid folik yang sangat-sangat diperlukan untuk menyediakan rahim wanita untuk persenyawaan tadi . Setiap biji B-complex mengandungi 200 mcg asid folik.

GLA Complex B complex

Set Kesuburan Bajet Shaklee Untuk Isteri 

Berapa RM Harga Set Kesuburan Bajet Shaklee Untuk Isteri ?

GLA Complex RM 92.5
B Comp RM 53.75

Jumlah keduanya RM146.25 sahaja!

Set Kesuburan Shaklee Tahan Berapa Lama  ?

Untuk GLA dan B-Complex ini boleh bertahan untuk 4 bulan. Lama kan ? Kalau kita bahagikan jumlah diatas ni dengan 4 bulan, sehari baru RM1.20 sahaja. Murah sangat sangat kan. Sebab tu lah ia dipangil set asas. Semua orang pun boleh guna set budget ni.

————————————————————————————————————————————————–

Sekarang kita pergi pula seterusnya untuk Set Kesuburan Asas atau Bajet Shaklee untuk lelaki

Set Kesuburan Asas atau Bajet Shaklee untuk lelaki

Untuk para suami atau lelaki-lelaki di luar sana, ada dua juga produk yang penting iaitu Vita-E complex dan Zinc Complex. Vita-E Complex Shaklee ( vitamin E) ini lengkap dengan Selenium yang membantu tubuh lelaki menyerap vitamin E ini dengan lebih cekap. Gabungan keduanya boleh meningkatkan kualiti air mani, menjadikan sperma si lelaki lebih sihat dan kuat untuk bertahan lama dalam rahim wanita. Mutu sperma menjadi lebih baik.  Ia juga membolehkan sperma tadi berenang ke ovum dengan lebih lancar (motiliti)

Vita-E Kesuburan Lelaki          Zinc Complex Kesuburan Lelaki & Atasi Keguguran Rambut

Set Kesuburan Bajet Shaklee Untuk Suami atau Lelaki 

Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan dan mengawal paras hormon testosterone dan mengekalkan kuantiti sperma. Disinilah fungsi Zinc Complex tadi.  Zink membantu juga mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang banyak dan sihat. Kekurangan Zink bagi suami akan menyebabkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, sperma yang sedikit (low count sperm) dan penyakit prostat. Oleh itu pengambilan zinc sangat penting !

Set Kesuburan Lelaki - Zinc Untuk Sperma Abnormal

Perbezaan Antara Sperma Sihat dan Abnormal

Berapa RM Harga Set Kesuburan Bajet Shaklee Untuk Suami ?

Vita-Complex – RM149, 120 biji

Zinc Complex – RM35, 120 biji

Total RM 184 sahaja!

Set Kesuburan Shaklee Untuk Lelaki Tahan Berapa Lama  ?

Sama dengan set untuk isteri, set asas suami ini juga tahan 4 bulan lamanya. Maka sehari  bersamaan dengan RM1.50 lebih kurang. Rasanya boleh kan. InsyaAllah boleh !

Lagi satu, kalau ada bajet lebih, saya sarankan ambil juga CoqHealth. Ini pun salah satu supplemen yang membantu kesuburan sebab ianya mengandungi CoQ10. CoQ10 ini berfungsi untuk mengurangkan stress oksidatif yang telah dibuktikan untuk mewujudkan persekitaran yang lebih sihat untuk meningkatkan kiraan sperma, pergerakan sperma dan mutu sperma serta meningkat mutu ovum wanita.

Ok dah siap. Dah lengkap huraian saya mengenai Set Asas atau Set Bajet Kesuburan Shaklee ini, buat isteri dan juga suami. Jika tuan-tuan atau cik puan ada sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya terus. Jangan segan-segan, kita boleh berbincang secara professional. Saya akan bantu jawab sebarang soalan atau kemusykilan yang ada.

Jika inginkan bacaan lengkap tentang Set Kesuburan boleh klik set kesuburan optimum, medium dan asas untuk hamil disini.

Mudah-mudahan info ini membantu anda dan pasangan dalam usaha untuk mendapatkan anak. Saya doakan semoga anda berjaya dan dipermudahkan urusan olehNya. Amin

SMS/WhatApps/Call : 010-5450225 atau emel ke myinfovitamin@gmail.com
Pengedar Shaklee Rawang, Bkt. Beruntung, Serendah, Rasa, dan  Jalan Sultan Ismail, KL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge