MyInfoVitamin

Selamatkah Soya Yang Anda Minum ?

Bila sebut pasal soya, pasti rata-rata membayangkan air soya yang banyak di jual dipasaran dengan pelbagai jenama dan perisa. Tidak kurang juga air soya yang boleh kita dapati dengan mudahnya di pasar-pasar malam.  Bagaimana pula dengan soya ESP Shaklee ? sama atau berbeza ?  Tidak kurang juga yang mengkritik ESP Shaklee ini, kerana katanya soya bukanlah pemakanan sunnah! Ini jawapan yang ingin saya kongsikan bersama. 

Tahukah anda apakah ciri-ciri kacang soya yang sepatutnya digunakan ?

1. Ditanam secara organik – tidak menggunakan baja kimia, racun serangga, pestisid dan lain-lain. Tumbuhan yang ditanam dengan menggunakan bahan-bahan ini akan mengandungi tinggi nitrat dan rendah khasiat. Kandungan nitrat yang tinggi boleh menyebabkan penyakit kanser!

2. Ditanam secara semulajadi (non-GMO) – bermaksud kacang soya tidak diubahsuai secara genetik semasa proses penanamannya. Produk GMO adalah lebih murah dan mudah dihasilkan tetapi untuk jangkamasa yang lama boleh menjadi toksin dalam badan !

3. Mengandungi 9 asid amino penting – bahan penting untuk pembinaan hormon, antibodi dan enzim untuk memastikan kelancaran fungsi tubuh

4. Diproses menggunakan air – kebanyakan soya di proses menggunakan alkohol yang boleh menyebabkan kehilangan isoflavone sehingga 88% ! Isofalvone adalah bahan yang dapat mengurangkan risiko kanser. Ia juga berperanan dalam tindakan hormon dan jisim tulang

5. Bahan anti thyroid/ anti pertumbuhan di singkirkan – jika tidak ia boleh membawa kepada masalah kanser

6. Di proses tanpa dipanaskan – protein soya mudah musnah dibawah suhu yang tinggi.

7. Ditambah dengan kalsium ( ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi berasid, kalsium di tambah untuk meneutralkannya)

Jadi adakah air soya yang kita minum memenuhi ciri-ciri di atas ?

Kredit to : GenkiMomma

ESP Soy Protein Isolate Powder Shaklee
Untuk pengetahuan pembaca, ESP Shaklee memenuhi kesemua ciri-ciri baik yang dinyatakan diatas. Ia dihasilkan dari soya asli, ditanam secara semulajadi, tidak diubahsuai secara genetik, di proses dengan air dan dipantau dibawah seliaan program yang dipanggil Identity Preservation Program (IPP). Maka tidak hairanlah harganya sedikit mahal setanding dengan kualitinya yang tinggi.

ESP Shaklee

Jika anda mahukan khasiat sebenar kebaikan protein soya, saya cadangkan anda mencuba ESP ini. Berat setin adalah 850 gram dan boleh bertahan hampir 2 bulan lamanya. Jemput baca keistimewaan ESP dan fungsinya disini. Anda pasti sukakannya !

**Bulan ini promosi BUY 6 FREE 1 ESP sedang berlangsung sehingga 31 Mac ’14. Setiap pembelian pakej ini anda layak mendapat KEAHLIAN PERCUMA serta BONUS TUNAI !

Hubungi sekarang !!

Pertanyaan ?
Hubungi kami – Pengedar Shaklee Bukit Beruntung, Rasa, Rawang dan KL (Jln Sultan Ismail).
Shaklee ID: 864927 WhatApps/SMS: 010-545 0225 Email: myinfovitamin@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge