MyInfoVitamin

Multivitamin Sedap Untuk Anak | Alternatif Gula Gula dan Lollipop

Multivitamin Sedap Untuk Anak | Anak anda suka makan gula gula atau lollipop ? Kebanyakan kanak kanak memang menggemari gula gula dan makanan ringan sebegini. Manis dan menyeronokan !

Multivitamin Berzat yang Asli Pengganti Jajan, Gula gula dan Lollipop

Tapi awas, kanak kanak yang mengambil terlalu banyak gula dalam diet seharian boleh mengundang pelbagai penyakit seperti buah pinggang, kerosakan gigi, terlalu aktif malah boleh mendapat kencing manis di usia muda. Bahaya !

Itu baru gula, belum lagi yang lain lain. Kebanyakan kanak kanak juga sukar mengambil makanan yang seimbang. Mereka lebih cenderung untuk makan satu atau dua jenis makanan kegemaran mereka sahaja. Sedangkan sepatutnya mereka mendapat kesemua vitamin dan mineral penting untuk menyokong pertumbuhan fizikal dan mental pada waktu ini.

Jadual harian anak anak yang padat dan sibuk dari awal pagi hingga ke malam hari juga menjadi salah satu faktor mengapa mereka kurang mendapat nutrisi yang secukupnya. Keadaan ini menjadikan mereka cepat letih, lesu, moody dan mengganggu perkembangan mereka secara keseluruhan. Ini secara tak langsung boleh mengakibatkan tumpuan terhadap pelajaran dan kesihatan mereka terjejas

Chewable Vita-lea Mutivitamin for Kids 1

Bimbang dengan masalah ini ? Saya juga ! Tapi sekarang saya ada pilihan. Baru baru ini, Shaklee telah mengeluarkan semula Chewable Vita-lea for Children dengan formula yang telah dipertingkatkan dengan 14 nutrien yang ditambah baik. Kali terakhir ia berada di pasaran ialah lebih 2 tahun lepas.

Chewable Vita-lea adalah multivitamin lengkap yang mengandungi 100% vitamin penting seperti vitamin A, B, C, D, E, dan 200mg atau lebih  untuk setiap mineral seperti zat besi, kalsium, Iodin, Magnesium, Zinc dan Tembaga. Ia dibuat khusus untuk menampung zat yang diperlukan oleh kanak kanak.

Salah satu mineralnya seperti Iodin telah dipertingkatkan formulasi sehingga 400% berbanding tablet terdahulu. Kekurangan iodin dikalangan kanak kanak boleh menyebabkan penyakit goiter. Iaitu pembesaran kelenjar tiroid dibahagian leher. Kanak-kanak yang mendapat goiter akan mengalami kesukaran untuk menelan dan bernafas.

Kalau dulu rasa vitamin ini langsung tak sedap, kosong seperti kapas dan tidak menarik minat tapi kali ini berbeza. Rasanya lebih sedap, berperisa anggur asli dan baunya saja sudah cukup mengujakan. Multivitamin untuk kanak kanak ini tidak mengandungi perisa dan pemanis tiruan, juga tiada pengawet. Rasa manisnya juga adalah dari sumber semulajadi bahan xylitol yang tidak mengakibatkan kerosasakan gigi.

Multivitamin Kanak Kanak Shaklee

Chewable Vita-lea Shaklee Untuk Kanak kanak

 Jadi apa kata kali ini, kita umpan anak anak dengan Chewable Vita-lea pula. Gantikan gula gula, lolipop dan jajan yang tidak menyihatkan itu. Ia boleh di kunyah begitu sahaja dan boleh dimakan seawal usia 4 tahun keatas. Hanya ambil 1-2 tablet sehari sudah memadai untuk mereka.

Bulan ini khas untuk kanak kanak, ada promosi Buy 3 Free 1 Chewable Vita-lea for Kids. Sebotol mengandungi 60 biji.  Atau boleh beli sebotol dengan harga runcit RM 115 sahaja. Promosi akan berakhir pada 31 Januari 2015 ini. Jemput baca juga vitamin lain yang perlu untuk perkembangan minda dan kecerdasan anak anak.

***************************************************************************

Mahukan harga lebih jimat ? Daftar saja sebagai ahli, sekali untuk seumur hidup dan anda dapat jimat 15-20% untuk setiap vitamin. Juga berpeluang untuk jana pendapatan sampingan 4-6 angka sebulan!

***************************************************************************

WhatApps/SMS: 010-5450225
Shaklee ID: 864927
Email: myinfovitamin@gmail.com
Pengedar Sah Shaklee Bukit Beruntung, Rasa, Rawang dan Kuala Lumpur (Jln Raja Chulan)

**Disclaimer : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

2 thoughts on “Multivitamin Sedap Untuk Anak | Alternatif Gula Gula dan Lollipop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge