MyInfoVitamin

Manfaat Lecithin Yang Jarang Kita Tahu

Lesitin atau lecithin adalah lemak yang penting dalam sel-sel badan. Ia boleh didapati dalam banyak makanan, termasuk kacang soya dan kuning telur. Lecithin digunakan sebagai ubat dan juga digunakan dalam pembuatan ubat-ubatan.

Antara manfaat lecithin soya kepada tubuh manusia adalah :-

  • Pengelmulsi/pemecah lemak – Lecithin adalah pengemulsi yang membantu memecahkan lemak, sekali gus membantu mengekalkan kesihatan jantung dan saluran darah. Ia  digunakan dalam proses menurunkan berat badan kerana fungsinya yang menghilangkan lemak
  • Memperbaiki fungsi otak – Lecithin digunakan oleh badan untuk menghasilkan asetilkolina neurotransmitter, membantu untuk mengekalkan minda yang sihat dan cerdas. Kolina adalah sangat penting untuk mencegah kehilangan ingatan khususnya, mencegah kehilangan ingatan di usia tua.
  • Merendahkan kolesterol– lecithin yang dihasilkan daripada soya dapat menurunkan kolesterol yang kolesterol tinggi. Ia mengawal aliran nutrien dalam dan di luar sel-sel kita dan mencegah pembentukan lemak pada dinding jantung, arteri dan otak dengan memecahkan lemak. Ia bukan sahaja memberi faedah pada paras kolesterol, tetapi juga kesihatan kardiovaskular  juga.
  • Penting untuk kesihatan hati – Daripada kajian oleh pakar, lesitin dan choline boleh menghalang lemak terkumpul pada hati. Disebabkan ia juga mengawal aliran nutrien dari dalam dan di luar,  toksin dari hati dapat disingkirkan secara terus.

lesitin

Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi  daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin yang memberi pelbagai manfaat seperti di atas.

Soya lecithin merupakan sumber utama kolina. Kolina pula merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf.

Lecithin Shaklee sering digabungkan bersama-sama Alfalfa untuk tujuan menurunkan berat badan. Malah, ia merupakan salah satu hot stuff yang sering saja laku bak pisang goreng panas disebabkan oleh kebaikannya dengan harga yang super murah. Sila  baca Slimming Set untuk info lanjut.

Siapa yang harus mendapatkan Lecithin Shaklee :-

Mereka mahu slim
✔ Mereka yang ada masalah kolesterol
✔ Pesakit dementia dan Alzheimer
Pelajar yang ingin meningkatkan daya ingatan/tumpuan pada pelajaran
✔ Mereka yang masalah kulit kering

Lecithin Shaklee adalah 100% HALAL.  Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Info dan Produk *
Shaklee ID864927  WhatApps/SMS: 010-5450225  Email: myinfovitamin@gmail.com

 Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge