MyInfoVitamin

DTX Compleks Shaklee Bantu Detoks dan Penyakit Hati

Hati adalah organ terbesar dalam tubuh manusia yang berkeupayaan untuk membina dirinya semula.  Hati bertindak sebagai pusat pemprosesan, menyahtoksik serta menjalankan fungsi-fungsi kritikal dalam badan kita.

Detoks Hati dengan DTX Shaklee

Antara FUNGSI hati ialah :-
Merembeskan hempedu – untuk pencernaan dan memecahkan lemak. Membantu dalam penyerapan vitamin larut lemak A,D, E,K.
Detoksifikasi – menyahkeluar bahan-bahan toksik dari badan sebagai bahan kumuh seperti ammonia
Kawal Paras Gula dalam Darah – menukarkan tiroksina (hormone tiriod) kedalam bentuk yang lebih akti
Metabolisme Lemak – penting untuk sintesis asid lemak dari asid amino dan gula.

Masalah hati berlaku apabila adanya gangguan pada fungsi hati dan akhirnya menyebabkan penyakit hati. Ia seterusnya boleh mendatangkan kerosakan pada tubuh badan. Gejala biasa penyakit hati ialah loya, muntah, keletihan melampau dan penyakit demam kuning (pada mata dan kulit disebabkan oleh kepekatan bilirubin tinggi dalam aliran darah)

Apakah punca-punca PENYAKIT hati? Ok ada beberapa faktor yang menyebabkan terjadinya perkara ini. Antara penyebab penyakit hati ialah :-

  • Pengambilan Alkohol berlebihan
  • Sirosis (Cirrhosis) – tahap kronik untuk penyakit hati. Kehadiran parut pada hati dan kehilangan berfungsi sel-sel hati menyebabkan hati gagal.
  •  Penggunaan dadah yang tertentu
  • Hepatitis berjangkit – seperti Hepatitis A,B dan C
  • Hati berlemak (fatty liver)
  • Hemochromatosis – adalah gangguan metabolik yang membawa kepada penyimpanan kandungan iron yang luar biasa tinggi dalam badan. Iron yang berlebihan boleh berkumpul di dalam tisu hati, pankreas, dan jantung dan boleh membawa kepada keradangan, sirosis, kanser hati, dan kegagalan hati.
  • Wilson’s Disease– penyakit keturunan yang menjejaskan keupayaan badan untuk memetabolismekan copper . Wilson’s Disease boleh membawa kepada sirosis dan kegagalan hati.
  • Gilbert’s Disease – berlaku apabila kandungan bilirubin tinggi dalam hati. Biasanya ia akan hilang dengan sendirinya dan tidak berbahaya
  • Kanser – boleh berlaku pada struktur hati dan sel-sel.

Disebabkan oleh gaya kehidupan dan persekitaran yang tidak sihat, hati kita pun turut terkena tempiasnya. Di Shaklee, selain daripada membantu kita menjaga kesihatan jantung, mata, tulang dan kulit, DTX Complex dihasilkan secara khusus untuk menjaga kesihatan dan membersihkan hati kita.

DTX Shaklee Tonik Hati

Ia mengandungi :-
(a)Ekstrak Biji Benih Pokok Susu Tisel yang menghasilkan 80% silymarin (anti oksida yang kuat)  yang bertindak  menyokong keupayaan badan untuk menghasilkan protin bagi membantu menjana semula sel-sel hati. Ia melindungi hati daripada toksin termasuklah dadah, racun dan bahan kimia. Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis. Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat alkohol. Serta membantu masalah kulit seperti ekzema dan psoriasis

(b) Schizandra – ekstrak biji benihnya mengandungi anti oksida dan merangsang sintesis protin untuk meningkatkan enzim bagi tujuan detoksifikasi hati

(c) Cendawan Reishi (Ling Zhi) – Membina imun dan membantu mencegah atau merawat kanser

(d) Ekstrak Dandelion, Articok dan Kunyit – membantu fungsi hati dan  mengekalkan aliran hempedu

Secara kesimpulannya, DTX Complex ini membantu kita mengeluarkan kompoun dinyahtoksin oleh hati, menjaga kesihatan hati dan juga menggalakkan fungsi hati yang sihat. Sebotol mengandungi 90 biji tablet. Tiada perasa tiruan, pemanis, warna-warna, atau bahan pengawet tambahan. 

Hubungi saya untuk pertanyaan dan pesanan!

WhatApps/SMS: 010-545 0225 
Shaklee ID: 864927 
Email: myinfovitamin@gmail.com
Pengedar Sah Shaklee Bukit Beruntung, Rasa, Rawang dan KL (Jln Sultan Ismail).

2 thoughts on “DTX Compleks Shaklee Bantu Detoks dan Penyakit Hati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge