MyInfoVitamin

Cara Terbaik Turunkan Berat Badan | Rahsia Kurus Yang Selamat

Cara Terbaik Turunkan Berat Badan | Apabila sudah berkahwin dan beranak pinak, ramai yang mula perasan badan semakin naik. Baik si isteri mahupun suami. Masing masing senang hati. Makan pun berselera je. Tapi apabila  lama lama tengok macam dah kurang solid pula, banyak spare tyre sana sini, pakai baju pun rasa ketat sendat semacam. Rasa gemuk! Arghh.. Mula lah teringin dan kurus macam dulu kala. Terutamanya kita, wanita ni maklumlah nak pikat hati pasangan. Lelaki pun apa kurangnya. Yang si teruna dara pun sama, lebih lebih lagi yang dah nak berumahtangga. Haruslah nak nampak menawan kan di hari bersejarah?

Macam mana Nak Kurus Dengan Set Kurus Shaklee

Tapi dalam keghairahan nak kurus tu, jangan main sebat je sebarang produk kurus ya. Kalau boleh, ambil tahu kandungan produk dan apa yang membuatkan kita boleh turun berat. Diet yang sihat pun kena jaga. Tahu tak, Kebanyakan diet untuk menurunkan berat badan atau untuk kurus menyebabkan kita kehilangan lemak dan otot. Apabila kita kehilangan otot, metabolisme badan akan menurun dan tubuh akan hilang keupayaan untuk membakar lemak pula. Dengan kata lain, otot ini penting untuk bantu kita bakar lemak, tapi jika diet tu buatkan kita hilang otot juga, jadi macam mana ?

Apabila kita tidak lagi meneruskan diet, tubuh tidak mampu membakar kalori seperti sebelum kita berdiet untuk kurus dulu. Jadi berat badan akan naik secara mendadak. Bila kita lakukan proses berdiet semula, badan pun jadi kurus balik, maka terjadilah kesan diet yo-yo. Sekejap kurus sekejap berisi. Mesti kita tak mahu jadi macam ni kan. 

Bagaimana Yo Yo Diet Berlaku. Shaklee Cinch Shake Mix untuk Kurus

Jadi cara terbaik untuk kurus atau nak turunkan berat ialah dengan bakar lemak SAHAJA bukan otot. Cari diet yang begini. Kalau susah sangat nak fikir nak buat macam mana, ambil Cinch Shake Mix Shaklee. Cinch Shaklee ini ialah sejenis protin. Protin sebenarnya penting untuk bina otot sekaligus meningkatkan metabolisme kita untuk bakar kalori. Cinch Shake ini juga mengandungi leusina yang membantu kita memelihara dan mengekalkan otot supaya tetap pejal dan tidak menggeleber setelah lemak dibakar selain mengurangkan inci bahagian tertentu. Ia juga membuatkan kita rasa kenyang dan selesa tanpa perlu berdiet secara keterlaluan semasa proses mengurangkan berat badan. 

Jadi, lemak pun terbakar secara efisyen, inci bahagian spare tyre semakin hilang sekaligus badan pun bertambah solid molid dan pejal! Suka ?

Shaklee Cinch Shake Mix ada 3 Perasa yang Sedap :

  • Chocolate – sesuai untuk penggemar cokolat
  • Vanilla – rasa Vanilla segar
  • Cafe Latte – rasa kopi yang enak

Cinch Shake Slimming

Ciri-ciri Shaklee Cinch Shake Mix 

     √  Rasa seakan pemanis mulut dengan khasiat penuh satu hidangan
    √ Diperkaya dengan Leusina
   √  Mengandungi 24gram proten dalam setiap hidangan untuk memberi rasa puas dan kenyang
   √  Kandungan serat yang tinggi, 6 gram setiap sajian
   √  Indeks Glisemik yang rendah mengekalkan paras gula normaldalam darah
   √  Memberi 35% atau lebih nilai harian bagi 21 jenis vitamin dan mineral penting
   √  Tiada perisa, pewarna dan pemanis tiruan, semuanya dari perasa asli
   √  Soya organik yang tidak diubah suai.

Biasanya Shaklee Cinh ini dimakan ketika waktu makan tengahari atau makan malam. Ia boleh menjadi pengganti makanan, boleh dikisar bersama buah buahan kegemaran, cokolat dan ketulan ais.  Ia memberikan rasa segar dan kenyang yang lebih lama. Jadi Shaklee Cinch secara langsung membantu kita berdiet secara sihat !

Cumanya protin Shaklee Cinch tidak sesuai untuk ibu ibu yang menyusu sebab kalorinya rendah. Bimbang bayi comel kita tak mendapat khasiat yang secukupnya dari susu ibu. Jadi, kita ambil ESP,  ia juga protin soya tetapi lebih tinggi kalori dan lebih menepati nutrisi untuk ibu yang breastfeed. Susu akan jadi lebih pekat dan anak cepat kenyang. Baca lanjut Set Kurus Shaklee untuk ibu menyusu disini.

Jom tengok testimoni pengguna Shaklee Cinch Shake

testimoni cinch

Testimoni 1 : Berat hilang 1kg dalam seminggu. Kurang rasa nak makan benda manis. Shake juga bantu mencantikkan kulit. Parut bekas jerawat makin pudar dan kulit jadi lembut 

Testimoni Cinch Shake

 Testimoni 2 : Berat turun 1.5kg dalam 5 hari saja

Bagi yang betul  betul nak kurus, seelok eloknya ambil Set Kurus Lengkap Shaklee. Sebab dalam set ini ada agen agen untuk bersihkan usus dulu sebelum kita bermula, lepas tu bakar lemak dan kemudian nyahkah lemak dari badan. Ikut step by step. Barulah hasilnya lebih nampak dan berkesan.

Suka dengan penerangan dalam Cara Terbaik Turunkan Berat Badan, Rahsia Kurus Yang Selamat ? Nanti boleh share dengan kawan kawan 🙂

Oh ya, sebelum terlupa, bulan April ini ada promosi Shaklee Cinch Shake Mix untuk perasa Chocolate dan Caffe Latte. Beli 3 tin dapat percuma 1 tin. Berakhir pada 30 April 2015 saja. Kalau berminat nak cuba, boleh segera hubungi saya. InsyAllah saya akan bantu dengan konsultasi PERCUMA !

Jika ada sebarang pertanyaan boleh WhatApps/SMS ke 010-5450225
atau email myinfovitamin@gmail.com
Pengedar Sah Shaklee Bukit Beruntung, Serendah, Rasa, Rawang dan Kuala Lumpur. 
COD Area: Bkt. Beruntung, Jalan Raja Chulan
Penghantaran: Keseluruhan Malaysia dengan khidmat kurier Poslaju, GDex dalam 2-4 hari bekerja.

***************************************************************************

Mahukan harga vitamin lebih jimat ? Daftar saja sebagai ahli, sekali untuk seumur hidup dan anda dapat jimat 15-20% untuk setiap vitamin. Juga berpeluang untuk jana pendapatan sampingan 4-6 angka sebulan!

***************************************************************************

*These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases

One thought on “Cara Terbaik Turunkan Berat Badan | Rahsia Kurus Yang Selamat

  1. imam

    memiliki berat badan ideal pastinya impian emua orang, nak dapatkan pun susah kalau tidak mau meninggalkan life style buruk macam banyak mengkonsumsi makanan berkalori tinggi and tak mau berolahraga. dalam menurunkan berat badan yang penting harus dengan cara yang sehat. 🙂 thanks for share
    imam recently posted…10 cara mengecilkan perut buncit dengan cepatMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge