MyInfoVitamin

Cara Makan Kolagen Shaklee Yang Betul

Memandangkan, ramai yang dah tahu tentang Collagen Shaklee ini, ramai juga yang tertanya tanya, macam mana nak makan Collagen Powder Shaklee yang paling baik ? Sekarang saya nak tunjukkan bagaimana cara  makan kolagen Shaklee yang betul. Ada orang kata minum kolagen , boleh lah dua dua tu. Yang penting cara yang betul.

Cara Makan Kolagen Shaklee Yang Betul

Secara peribadi, dulu saya tak suka nak makan makan kolagen segala. Rasa renyah dan remeh kerjanya. Tapi sebenarnya mudah saja cara nak makan kolagen ini. Boleh dibancuh terus dalam segelas air sejuk. Siap ! Memang itulah cara makan kolagen Shaklee yang betul. Ringkas  dan cepat !

Tapi saya tak bancuh dalam air kosong biasa, biasanya saya masukkan sedikit kordial oren atau sirap, sebagai penambah rasa. Takdelah rasa plain saja kan dan boleh hilangkan bau hanyir ikan.  Boleh juga kalau nak mix kan dengan kordial lain. Janji bancuh dengan air sejuk ya, jangan air panas. Sebab air panas boleh menyebabkan kalogen musnah. Nanti makan hampas saja! Rugi tu.

Cara Makan Kolagen Shaklee yang Betul

Resepi ESP, Performance Drink dan Collagen

2 sudu besar ESP
2 sudu besar Performance Drink untuk rasa oren
1 peket Shaklee Collagen Powder (SCP)

Campurkan semua dalam bekas minuman atau shaker kemudian masukkan air sejuk. Goncangkan dan sedia diminum! Yum yum !

Cukup lengkap untuk membantu nutrisi penyusuan saya , membekalkan tenaga sepanjang hari dan menjaga kecantikan luaran dan dalaman.

Anda juga boleh pelbagaikan cara makan kolagen shaklee ini, tak semestinya ikut cara diatas. Asalkan tak menggunakan air panas, itu dah cukup. 

Satu lagi tips penting berkaitan cara makan kolagen yang betul ini ialah , ambil kolagen di waktu perut kosong seperti awal pagi sejam sebelum sarapan atau sebelum tidur waktu malam. Ini adalah untuk memastikan supaya kolagen tadi dapat diserap semaksima mungkin. Kalau ketika perut penuh, alamat tak dapatlah kesan yang di impikan. Kesian pulak, nanti produk yang disalahkan. Jadi pastikan anda ambil kolagen ini dengan beserta dengan cara makan kolagen yang betul, barulah dapat impaknya !

Tengok balik syarat syarat diatas dan pastikan ianya dipenuhi barulah menjadi ;-), InsyaAllah !

 Ok  itu saja serba ringkas penerangan berkaitan cara makan Shaklee Collagen Powder yang betul. Mudahkan sebenarnya untuk  nak jaga kecantikan! Saya saja yang banyak alasan (dulu… sekarang tidak lagi ;D)

Semoga anda mendapat manfaat daripada artikel ini.

Macam mana Cara Makan Shaklee Collagen Powder yang betul

Klik untuk baca kebaikan dan harga kolagen Shaklee  serta review dan testimoni mereka yang sudah shaklee collagen powder ini.

Promosi Buy 6 Free 1 sedang berlangsung sehingga 30 September 2014 dan dapatkan KEAHLIAN secara PERCUMA dan berpeluang menjana pendapatan sampingan bersama kami !

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan 

*****************************************************************************************
Mahukan harga lebih jimat ? Daftar saja sebagai ahli, sekali untuk seumur hidup dan anda dapat jimat 15-20% untuk setiap vitamin. Juga berpeluang untuk jana pendapatan sampingan 4-6 angka sebulan!
*****************************************************************************************

### Cabaran Shaklee Effect Kolagen Shaklee bersama blog GenkiMommaMiracleVitaminss, Vitamoon, SinergiVitamin dan Celik Nutrisi

WhatApps/SMS: 010-5450225
Shaklee ID: 864927
Email: myinfovitamin@gmail.com
Pengedar Sah Shaklee Bukit Beruntung, Rasa, Rawang dan Kuala Lumpur (Jln Sultan Ismail).

**Disclaimer : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

12 thoughts on “Cara Makan Kolagen Shaklee Yang Betul

    1. sujaihah Post author

      Ye betull tu.. kolagen badan makin menurun bila usia bertambah. Kalau tak ada topup cepatlah nampak tuanya

Leave a Reply to Hanis Amin Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge