Dalam entry sebelum ini, saya dah sebut tentang kesan pengambilan Collagen Shaklee atau shaklee effect collagen powder, tapi apakah kelebihan yang ada pada kolagen Shaklee ini sehingga ia memberikan kesan sebegitu baik pada kulit dan tubuh kita. Untuk menjawab persoalan itu, jom saya terangkan lebih lanjut akan kebaikan Shaklee Collagen Powder

Kelebihan Kolagen Shaklee

Read More →

Collagen atau kolagen adalah sejenis protin yang merupakan komponen utama dalam tisu tisu penyambungan sel sel kulit kita. Semasa kecil,  kandungan kolagen adalah sangat tinggi dalam tubuh kita. Ini sekaligus menjadikan  kulit kekal lembap dan elastik. Namun, dari masa ke masa, struktur sokongan ini semakin lemah dan kulit semakin hilang keanjalannya

Shaklee Effect Collagen Powder

Read More →

Alhamdulillah ! Siapa yang berusaha dialah yang berjaya. Saya percaya dengan kata kata ini.Baru baru ini, Shaklee telah menghantar sepasang pin ke rumah tanda kenaikan pangkat dalam organisasi Shaklee saya, beserta dengan sijilnya sekali.  Terkejut pun ada tapi semestinyalah saya teruja. Seronok sangat ! 

Bukan satu tapi dua. Satu untuk saya , satu lagi untuk suami. Bertuahlah suami saya sebab saya daftarkan namanya sekali sebagai pasangan (ngeeee… )  , jadi sebarang penghargaan dari Shaklee, pasangan pun akan dapat juga. Best kan ! Sesiapa jua yang join keahlian dengan mendaftar nama bersama pasangan, memang kedua duanya akan dapat. Itulah salah satu kelebihan bisnes Shaklee.

Read More →

Selepas kes Vita-lea Shaklee yang dikatakan boleh merosakkan buah pinggang, kini timbul pula isu rahim bengkak lepas makan GLA Complex. Pada yang belum dapat penjelasan lanjut akan isu buah pinggang tu, bolehlah klik link di atas.

Daripada pengalaman kawan kawan saya sendiri dan pengguna yang mengambil GLA Complex sebeum ini, mereka sangat berpuas hati dan memberikan  feedback yang positif tentangnya. Antaranya testimoni yang popular berkaitan GLA Complex  ialah , haid kembali normal dan cyst mula mengecut.  Malah ia juga merupakan salah satu vitamin penting yang dalam Set Kesuburan Shaklee dalam usaha untuk mendapat anak bagi pasangan berkahwin. Testimoni GLA Complex yang lain di sini.

Read More →

Secara jujurnya, sebelum ini saya memang tak pernah cuba kolagen. Apa jenama sekalipun. Memang tak pernah. Persepsi saya,  kolagen ini hanya untuk mereka yang sangat sangat menjaga kulit. Yang ada masa nak belek sana sini. Yang tak buat kerja rumah. Sedangkan saya hari hari “bersilat” dengan anak anak mana lah ada masa nak berkalogen segala. Memang tak sempat pun. Tambahan pula, kalogen ni biasa mahal mahal belaka. Jadi memang saya tutup mata je lah.

Alhamdulilah, kulit saya pun bukan jenis bermasalah. Maklumlah budak kampung, jenis kulit tahan lasak gitu :p. Tapi bila join je Shaklee ni, ada pula produk yang memang khas untuk kalogen, namanya Shaklee Collagen Powder. Mula mula tu tak teringin sangat pun. Tapi lepas tengok kawan kawan saya sendiri bagi feedback yang bagus pasal kolagen ni, hati mula berdetik. Lebih lebih lagi bila tengok member yang lebih tua dari saya ambil Collagen Shaklee ni, tak nampak pun berusia dari saya. Halus, gebu betul kulitnya. Nampak macam lagi muda.. eh eh tercabar la jugak kan !

Read More →

Selamat Pagi Sabtu!

Ok hari ni saya nak update lagi info pengedar pengedar Shaklee seluruh Malaysia supaya senang kawan kawan lain yang nak dapatkan produk Shaklee. Boleh terus  tuju pada distributor. Maklumlah saja, branch Shaklee pun tak banyak di seluruh Malaysia, kalau di Perak ni yang paling hampir pun di Ipoh atau Penang. Boleh tahan juga tu nak kesana. Jadi tuan puan, kawan kawan, adik kakak, yang nak vitamin Shaklee urgent bolehlah lah cari pengedar Shaklee yang paling dekat.

Terbaru saya perkenalkan Pengedar Sah Shaklee Batu Kurau, Kamunting, Taiping Perak, En. Syaihan Abu Hassan. Beliau baru berusia 27 tahun dan masih bujang trang tang tang! ehem ehem. Orangnya baik hati dan sedikit pemalu. Muka pun ala ala Shahrukh Khan tu , kalau ada yang berminat tu boleh hantar resume  ngeee.. oopss maaf, keluar tajuk ! Pengedar Shaklee Batu Kurau, Kamunting, Taiping PerakPengedar Shaklee Batu Kurau, Kamunting, Taiping Perak
En. Syaihan Abu Hassan 013-4130209 ( Kiri) 

Read More →