Walaupun anda kini sedang dalam proses ingin menurunkan berat badan, tapi JANGAN sesekali skip sarapan pagi. Sarapan pagi merupakan waktu makan pertama untuk kita setelah perut kosong hampir 8 jam. Pengambilan sarapan pagi dapat melonjakkan tenaga dan stamina untuk meneruskan rutin  seharian. Malah, dengan sarapan pagi yang betul dan sihat, kuantiti makanan untuk tengah hari boleh  dikurangkan. Ini secara tak langsung dapat membantu mereka yang sedang berdiet.

Menu Diet Sarapan Pagi Popular

Read More →

Wanita dan kecantikan adalah sinonim. Begitu juga kaum lelaki mahu sentiasa  nampak segak bergaya. Kecantikan yang asli bermula dari dalam, bukan sekadar tempelan make up di muka. Jika kulit muka sudah sedia cantik dan bersih, cukup dengan tatarias yang minima, hasilnya pasti akan terserlah

Panduan Set Kecantikan Shaklee

Read More →

Set Sakit Sendi Shaklee | Vitamin Sendi untuk Dewasa dan Orang Tua

Pernah tak mak ayah mengadu sakit pinggang, sakit tulang atau sakit lutut ? Mak saya pernah. Dia pernah mengadu sakit lutut dan  tak boleh berdiri lama.  Nak berjalan pun tak boleh jauh jauh. Tak larat katanya. Itulah yang dinamakan sakit sendi.  Biasanya orang tua tua apabila sudah meningkat usia memang akan mengalami sakit sendi. Tak kisahlah sama ada sakit pinggang, sakit lutut, jari, kaki, tangan dan lain lain, asalkan dibahagian sendi, ini di panggil sakit sendi.

Sebelum itu apakah dia  sendi ini ? Jom kita kenal apa makna sendi. Read More →

Memandangkan, ramai yang dah tahu tentang Collagen Shaklee ini, ramai juga yang tertanya tanya, macam mana nak makan Collagen Powder Shaklee yang paling baik ? Sekarang saya nak tunjukkan bagaimana cara  makan kolagen Shaklee yang betul. Ada orang kata minum kolagen , boleh lah dua dua tu. Yang penting cara yang betul.

Cara Makan Kolagen Shaklee Yang Betul

Read More →

Kelebihan Kolagen Shaklee | Collagen Powder Terbaik.  Dalam entry sebelum ini, saya dah sebut tentang kesan pengambilan Collagen Shaklee atau shaklee effect collagen powder, tapi apakah kelebihan yang ada pada kolagen Shaklee ini sehingga ia memberikan kesan sebegitu baik pada kulit dan tubuh kita. Untuk menjawab persoalan itu, jom saya terangkan lebih lanjut akan kebaikan Shaklee Collagen Powder

Kelebihan Kolagen Shaklee | Collagen Powder Terbaik

Read More →

 Shaklee Effect Collagen Powder | Collagen atau kolagen adalah sejenis protin yang merupakan komponen utama dalam tisu tisu penyambungan sel sel kulit kita. Semasa kecil,  kandungan kolagen adalah sangat tinggi dalam tubuh kita. Ini sekaligus menjadikan  kulit kekal lembap dan elastik. Namun, dari masa ke masa, struktur sokongan ini semakin lemah dan kulit semakin hilang keanjalannya

Shaklee Effect Collagen Powder

Read More →

Alhamdulillah ! Siapa yang berusaha dialah yang berjaya. Saya percaya dengan kata kata ini.Baru baru ini, Shaklee telah menghantar sepasang pin ke rumah tanda kenaikan pangkat dalam organisasi Shaklee saya, beserta dengan sijilnya sekali.  Terkejut pun ada tapi semestinyalah saya teruja. Seronok sangat ! 

Bukan satu tapi dua. Satu untuk saya , satu lagi untuk suami. Bertuahlah suami saya sebab saya daftarkan namanya sekali sebagai pasangan (ngeeee… )  , jadi sebarang penghargaan dari Shaklee, pasangan pun akan dapat juga. Best kan ! Sesiapa jua yang join keahlian dengan mendaftar nama bersama pasangan, memang kedua duanya akan dapat. Itulah salah satu kelebihan bisnes Shaklee.

Read More →

Selepas kes Vita-lea Shaklee yang dikatakan boleh merosakkan buah pinggang, kini timbul pula isu rahim bengkak lepas makan GLA Complex. Pada yang belum dapat penjelasan lanjut akan isu buah pinggang tu, bolehlah klik link di atas.

Daripada pengalaman kawan kawan saya sendiri dan pengguna yang mengambil GLA Complex sebeum ini, mereka sangat berpuas hati dan memberikan  feedback yang positif tentangnya. Antaranya testimoni yang popular berkaitan GLA Complex  ialah , haid kembali normal dan cyst mula mengecut.  Malah ia juga merupakan salah satu vitamin penting yang dalam Set Kesuburan Shaklee dalam usaha untuk mendapat anak bagi pasangan berkahwin. Testimoni GLA Complex yang lain di sini.

Read More →